Nippers, Livräddarna Tylösand

Nippers är livräddarna Tylösands barn- och ungdomsverksamhet. Syftet med verksamheten är att barn och ungdomar ska lära sig att känna sig trygga och ha kul i havet. Under 5 söndagar under sommaren (start söndagen den 4 juli, avslut söndagen den 1 augusti) sker träningen mellan kl. 10-11. Åldrarna varierar från ca 3-17 år och vi tränar på stranden och i havet i alla väder. Vi lär ut livräddningskunskaper genom att bland annat simma och paddla bräda. Första hjälpen är också moment som vi tränar.

Grupper, kunskaper och föräldramedverkan

Ledarna har själva barn i verksamheten och vi ber alla föräldrar att hjälpa till både på land och i vattnet för att verksamheten ska fungera. Det är viktigt att alla ska ha roligt – men vi sätter säkerheten främst! Vi ber föräldrar delta aktivt i verksamheten och ha uppsikt över sitt barn. För barn som inte kan simma krävs att förälder är med i vattnet. Nu i pandemitider är det extra viktigt att ni finns med era barn så de kan öva tillsammans med er.

Nippers lilla: I denna grupp går de barnen som inte är simkunniga men vill öva vattenvana tillsammans med livräddning.

Nippers mellan: I denna grupp går de barn som är simkunniga men vill öva mer livräddning.

Nippers stora: I denna grupp går de som har varit med i Nippers under några år och vill utveckla sin livräddning mer.

Medlemskap i Svenska Livräddningssällskapet

För att vara med i Nippers krävs att barnet är medlem i Svenska Livräddningssällskapet (SLS). Genom medlemskapet är barnet försäkrat under verksamheten. Läs mer om hur medlemskap löses på: www.svenskalivraddningssallskapet.se

Övrigt

Vi ber er komma i tid, ombytta och klara att starta kl. 10 vid flaggorna på stranden. Sedan går vi tillsammans upp och hämtar ner materialet som vi behöver för vår tärning på stranden. Efter träningen används uteduscharna vid allmänhetens toalett. Brädor och annat material som använts hjälps vi åt att bära tillbaka och skölja av.

Har du frågor om Nippers? Kontakta oss på info@tylosand.net