Nippers, Livräddarna Tylösand

Nippers är livräddarna Tylösands barn- och ungdomsverksamhet. Syftet med verksamheten är att barn och ungdomar ska lära sig att känna sig trygga och ha kul i havet. Under 8 söndagar under sommaren (start söndag 24 juni, avslut söndag 12 augusti) sker träningen mellan kl. 10-11. Åldrarna varierar från ca 3-17 år och vi tränar på stranden och i havet i alla väder. Vi lär ut livräddningskunskaper genom att bland annat simma och paddla bräda. Första hjälpen är också moment som vi tränar.

Grupper, kunskaper och föräldramedverkan

Ledarna har själva barn i verksamheten och vi ber alla föräldrar att hjälpa till både på land och i vattnet för att verksamheten ska fungera. Det är ledarna som delar in barnen/ungdomarna utifrån ålder, vattenvana och simkunnighet, vilket vi önskar att ni respekterar. Det är viktigt att alla ska ha roligt – men vi sätter säkerheten främst! Vi ber föräldrar delta aktivt i verksamheten och ha uppsikt över sitt barn. För barn som inte kan simma krävs att förälder är med i vattnet.

Medlemskap i Svenska Livräddningssällskapet

För att vara med i Nippers krävs att barnet är medlem i Svenska Livräddningssällskapet (SLS). Genom medlemskapet är barnet försäkrat under verksamheten. Läs mer om hur medlemskap löses på: www.svenskalivraddningssallskapet.se

Övrigt

Vi ber er komma i tid, ombytta och klara att starta kl. 10 vid livräddarhuset. Vi tar tacksamt emot hjälp att bära fram material till stranden. Efter träningen används uteduscharna vid allmänhetens toalett. Brädor och annat material som använts hjälps vi åt att bära tillbaka och skölja av.

Har du frågor om Nippers? Kontakta oss på info@tylosand.net