Svenska Livräddningssällskapet, SLS, är en ideell organisation som bildades 1898. SLS arbetar med tre verksamhetsområden Simkunnighet, Livräddning och Säkerhet. SLS har en noll-vision, Ingen ska behöva drunkna på grund av okunskap.

I vårt arbete med att sprida kunskap om vattensäkerhet arbetar vi på olika sätt för att nå så många som möjligt. Och idag är det många som har en pool eller ett spabad i trädgården, därför samarbetar vi med Folkpool. Vi vill ge Folkpool och Folkpools kunder kunskap om vattensäkerhet, allt för att på ett tryggt sätt kunna njuta av härliga bad vid poolen eller spabadet.

Genom att besöka Folkpools butiker och prata om säkerhet med besökarna, delta på mässor tillsammans och utbilda personalen i vattensäkerhet, kan vi skapa en medvetenhet om säkerhet kring pool och spabad hos konsumenterna.

Så här säger Folkpool, om samarbetet med Svenska Livräddningssällskapet.

För att främja säkerhet i och runt omkring pooler och spabad samarbetar Folkpool med Svenska Livräddningssällskapet. Vi vill att alla ska kunna njuta av ett säkert badande och ett tryggt pool- eller spaägande. Att skaffa pool eller spabad leder genast till ökad trivsel och umgänge i trädgården och simkunnighet är en stor del av badglädjen. Med rätt kunskap kan pool och spabad förbli en härlig plats att njuta och umgås på.

Läs mer om Folkpool

Vattensäkerhet även på vintern

På Noliamässan i Umeå 2017 kom Livia på besök

SLS och Folkpool i samarbete på  Villa och Bostadsrättsmässan i Stockholm 2017