Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Välkommen till vår webshop!

Vi hoppas att du får svar på dina frågor här.

Vilka öppettider har ni?

Svenska Livräddningssällskapets webshop har öppet dygnet om, året runt. Behöver du prata med Märkespoolen så har de telefonöppet: Måndag till torsdag 9.00 – 15.00. Lunchstängt 12 – 13. Fredag 9.00 – 12.00

(perioden 1 juni - 31 augusti har Märkespoolen extra hög belastning pga av utskick till alla sommarsimskolor, detta kan innebära otillgänglighet på telefon under vissa tider på dagen, vi svarar så snabbt vi kan.)

Hur beställer jag från Svenska Livräddningssällskapet?

Lättast är att beställa från vår webshop med ditt medlemsnummer. Du kan också mejla till bestall@sls.a.se eller ringa Märkespoolen på 08- 120 102 50. Är du inte medlem så går det bra att beställa i webshoppen, hoppa bara över inloggningssteget.

Vem kan beställa hos Svenska Livräddningssällskapet?

Alla är välkomna att beställa hos Märkespoolen/webshopen. 

OBS - 5 kr/st tillkommer på samtliga kunskapsbevis för personer som köper för privat bruk och inte till en märkestagnings-/simskoleverksamhet. Har du fått fel pris på din faktura var vänlig kontakta oss så snart ni fått fakturan. Ring då 08-12010240 och välj att få prata med ekonomi,

Hur lång leveranstid har ni?

Vi har som målsättning att alla beställningar ska skickas inom 5-7 arbetsdagar (med reservation för slutsålda varor) Vi använder oss av Posten för brev och DB Schenker för paket. Vi rekommenderar att vara ute i god tid.

Under sommarperioden har Märkespoolen extra hög belastning vilket kan påverka leveranstiden, så beställ gärna i god tid före er avslutning.

Då vi generellt sett har väldigt hög belastning av beställningar på Barnens Livräddningsskola, får man räkna med lite längre leveranstid. Din leverans av Barnens Livräddningsskola kan dröja upp till 30 dagar. Till grundskolor är materialet Arbetshäfte-BLS fraktfritt. OBS! Vid ej uthämtade paket eller paket som skickas i retur pga av att ingen tar emot det på er angivna adress debiteras hela fraktavgiften om ni vill få häftena skickade på nytt. Vid beställning till skolor av övrigt gratismaterial tillkommer alltid frakt/portokostnader. Har du beställ något annat än Arbetshäfte BLS kom ihåg att ange fakturaadress.

När måste jag betala? Och hur?

Inom 30 dagar efter det att du fått din faktura, du kan se förfallodatum på fakturan. (Sommarsimskolor 60 dagar/Privatpersoner 10 dagar) Faktura skickas inom 14 dagar efter beställning. Betalning görs via Bankgiro: 722-1898 (glöm inte att uppge faktura nummer) Expeditionsavgift på 50 kr tillkommer vid felaktigt angiven fakturaadress.  

Kan jag returnera kunskapsbevis och trycksaker?

Ja, kunskapsbevisen får ni returnera inom fakturadatum (30 dagar/10 dagar för privatkunder). Vi tar inte emot returer av trycksaker så som affischer, utbildningspärmar, diplom och filmer m.m. Simborgarmärket kan returneras till och med 31 januari följande år. Se villkor i text nedan.

Hur gör jag för att returnera kunskapsbevisen?

Oskadade och oanvända kunskapsbevis i obruten förpackning skickas tillsammans med en korrekt ifylld SLS retursedel (går att skriva ut ifrån webshoppen) till Märkespoolen, att. Kristin Barnett, Johannesfredsvägen 5, 168 69 Bromma.

Villkor för returer: Oanvända kunskapsbevis/simmärken som är sorterade i originalförpackning kan returneras inom betalningstiden (se faktura). OBS! Vi accepterar ej returer av diplom, affischer eller andra trycksaker. Efter betalningstidens utgång accepterar vi endast returer av föregående års Simborgarmärke t o m 31 januari. Köparen svarar för portokostnaden om varorna inte fellevererats eller skadats av säljaren. Använd alltid retursedel och fyll i de uppgifter som efterfrågas. Glöm inte kundnummer och fakturanummer. Om ovanstående villkor inte följs kommer ni få sändningen obehandlad i retur/alternativt en avgift på 50kr. Vi tar endast emot märken beställda från Märkespoolen.

Retursedel hittar du här

När ska jag beställa utbildningsmaterial för att vara säker på att få det i tid till min utbildning?

Allt utbildningsmaterial ska beställas senast 21 dagar före kursstart för garanterad leverans i tid. Det går att returnera pärmar om det är så att antalet deltagare ändras under dessa 21 dagar.

Hur mycket gratismaterial kan jag beställa?

Vid beställningar av gratismaterial görs en behovsbedömning. Är det stora mängder ni önskar var god kontakta Märkespoolen på tel. 08-120 102 50. Frakt tillkommer.

Reklamation av skadade kunskapsbevis

Skadade kunskapsbevis kan bytas ut mot nya om de ligger kvar i oöppnad originalförpackning och har skadats av säljaren. Detta gäller inte rostiga, gamla eller missfärgade märken.

Reklamationen ska göras senast inom ett år efter leverans, vi ser dock att ni kontrollerar märkena direkt vid leverans.