Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Förbundskapten till Svenska Livräddningssällskapet

Är du vår nästa Förbundskapten? Svenska Livräddningssällskapet gör nu en nysatsning för att utveckla Livräddning som Sport i Sverige och vi söker dig som vill vara med och bygga upp detta från grunden. I rollen som förbundskapten kommer du att lägga grunden för hur tävlingsverksamheten inom Svenska Livräddningssällskapet ska se ut och fungera. Du ska driva livräddning som sport framåt och har huvudansvaret för landslaget i livräddning. Du har budgetansvar och en nära dialog med riksorganisationens kansli och Sportrådet.

 

Kompetens, du ska ha utbildning av något slag inom områdena:

-       Ledarskap

-       Sport & träning

-       Hälsa & anatomi

-       Ekonomi/administration

-       Du talar och skriver flytande svenska och engelska

 

Meriterande erfarenheter:

-       Simning, träning/tävling

-       Livräddning, träning/tävling

-       HLR

-       Föreningsliv/ideell verksamhet

-       Pedagogik/metodik/fysisk utveckling

-       Sponsorsamarbeten

 

Egenskaper/personlighet:

Som person är du en tydlig ledare, du är lyhörd, engagerad och kan skapa teamkänsla. Du är ödmjuk och har en förståelse för Svenska Livräddningssällskapets ideella verksamhet.

Uppdraget är ett ideellt engagemang med viss möjlighet till arvodering.

 

Sista ansökningsdag är 31/8-2016. Skicka din ansökan till josefin.haggstrom@sls.a.se

Vid frågor kontakta generalsekreterare Karin Brand 08-120 102 44 eller projektledare Josefin Häggström 08-120 102 41

Svenska Livräddningssällskap (SLS) är en ideell organisation som arbetar för en ökad säkerhet vid våra vatten och isar. Vi har funnits sedan slutet av 1800-talet och vi består av 24 självständiga regionförbund och en centralorganisation. I våra stadgar står att vi ska arbeta inom tre områden; simkunnighet, livräddning och säkerhet. Området livräddning innefattar såväl sport & tävling som bevakning.

Svenska Livräddningssällskapet startade sin livräddarverksamhet för över 50 år sedan, och sedan 1960 bedriver vi organiserad utbildning av livräddare vid livräddarskolan i Tylösand – Sveriges enda livräddarskola! Utbildningen är godkänd över hela världen vilket betyder att man som utbildad livräddare kan åka till exempelvis Tyskland, England eller Australien och bevaka stränder.

SLS arrangerar ett flertal livräddartävlingar årligen i både pool och hav. Inom Sport & Tävling har SLS idag ca 100 aktiva i åldrarna 10-60. Landslaget består idag av 4 stycken. 3 seniorer och 1 junior som har kvalificerat sig och kommer att delta på VM/JVM 3-11 september Eindhoven/Noordwijk, Nederländerna.

Länkar till sidor om Livräddning som Sport:

International Life Saving Federation (ILS) http://www.ilsf.org/index.php?q=lifesaving-sport/disciplines

Svenska Livräddningssällskapet http://www.svenskalivraddningssallskapet.se/utbildning/tavla-som-livraddare