Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Sex omkom genom drunkning under mars

Svenska Livräddningssällskapets, SLS, preliminära sammanställning över omkomna visar att 6 personer omkom genom drunkning under mars i år jämfört med 4 personer under mars 2014.

Under årets tre första månader har totalt 11 personer drunknat, jämfört med 12 under samma period förra året.

Drunkningsstatistik

 

Kortfattad beskrivning av drunkningsolyckor under mars 2015

3/4, Övriga

Fjällräven Center, Örnsköldsvik , Y-län

En död man har hittats i vattnet vid Fjällräven Center. Polis och räddningstjänst larmades om ett drunknings-tillbud vid kajen vid Fjällräven Center. Ambulans, räddningstjänst och polis var snabbt på plats men mannens liv gick inte att rädda. 

10/4, Övriga, fordon

Rönnäng, Tjörn, O-län

En man i 70-årsåldern har hittats död i sin bil i vattnet i Rönnäng på Tjörn. Mannen, som var ensam i bilen, har av någon okänd anledning kört över kajkanten. Det är oklart när det hände eftersom ingen har sett själva olyckan

13/4, Övriga

Bursiljum, Skellefteå kommun, AC-län

En 74-årig kvinna har hittats död i vattnet i Bursiljum. Hur hon hamnat i vattnet är oklart. Kvinnan hade varit försvunnen sedan december 2014.

15/4, Is, spark

StorsjönBergs kommun, Z-län

En man i 80-årsåldern drunknade i samband med att han skulle åka spark på Storsjön. Mannen hade lämnat sitt hem på morgonen för att åka spark. När han inte kom tillbaka larmades polisen som började söka efter honom. Mannen hittades senare död i en vak.

17/4, Övriga

Frösöbron, Jamtlibryggan, Östersund, Z-län

En 68-årig kvinna hittades död i vattnet. Räddningstjänsten fick vid halv fem-tiden larm om en misstänkt drunkning och efter en halvtimmes letande hittades kvinnan i vattnet. Upplivningsförsök påbörjades och kvinnan fördes till akuten vid Östersunds sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

30/4, Övriga, fordon

Brännåsbron, Brännås, Svågan, Hudiksvall, X-län

En man i 35-årsåldern omkom, troligen drunknad, i samband med en bilolycka i Brännås. Förbipasserande såg skador i räcket på Brännåsbron. Däckspår i snön gick ned mot Svågan och det konstaterades att en bil låg i vattnet under bron.

Se vår sida för drunkningsstatistik för mer info