Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Fyra omkom genom drunkning under januari

Svenska Livräddningssällskapets, SLS, preliminära sammanställning över omkomna visar att fyra personer omkom genom drunkning under januari 2015, samma antal som under januari 2014. De fyra personerna har omkommit i Jönköpings, Uppsala, Värmlands och Östergötlands Län. 

2015 januari 2014
2 is 2
2 övriga 2
4 totalt 4

Kortfattad beskrivning av drunkningsolyckor under januari 2015.

5/1, Is
Ryssby, Nässjö, F-län
En man i 70-årsåldern har hittats drunknad sedan han hamnat under isen vid Ryssbykvarn i Nässjö.Enligt uppgifter till räddningstjänsten var mannen ute och letade efter sin hund när olyckan inträffade.Anhöriga blev oroliga när mannen inte kommit tillbaka efter ett par timmar. En privatperson slog larm efter att ha sett en cykel och en hund bredvid ån. Enligt polisen finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet

6/1, Is, skridsko
Ekoln, Mälaren, Uppsala, C-län
En man, 69 år har med stor sannolikhet drunknat då han gått ned sig i en råk på isen. Mannen gav sig ut vid för att åka skridsko på Ekoln, en vik i Mälaren söder om Uppsala. När han efter tre timmar inte hade återvänt, och mörkret börjat falla, kontaktade mannens fru polisen. Ett stort sökpådrag startade och vid åttatiden hittades mannens mössa vid en råk. Mannen har inte hittats.

11/1, Övriga
Klarälven, Karlstad, S-län
En kvinna har hittats i drunknad i Klarälven, Karlstad. Det är oklart hur kvinnan hamnat i vattnet men det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

16/1, Övriga
Linköping/Norrköping, E-län
En man, 36 år, har hittats drunknad i ett krondike mellan Linköping och Norrköping. Enligt polisen har mannen troligen ramlat i diket och drunknat. Man har varit anmäld försvunnen i Västra Götaland.

Ytterligare information

Anders Wernesten 070-592 95 67

För fullständig statistik, gå till sidan för drunkningsstatistik