Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

4 personer omkom genom drunkning under januari

Svenska Livräddningssällskapets, SLS, preliminära sammanställning över omkomna visar att 4 personer omkom genom drunkning under januari i år jämfört med 4 personer under januari 2013.

                                            2014         januari         2013  

                                              2                 is                 2     

                                              2             övriga             1

                                               -           fritidsbåt          1     

                                              4              totalt             4                      

Kortfattad beskrivning av drunkningsolyckor under januari 2014.

1/1, Övriga
Sjöbo, Skåne, M-län
En man i 80-årsåldern har hittats drunknad i en av bassängerna vid reningsverket i Sjöbo. Mannen anmäldes försvunnen sedan han lämnat sin bostad. Vid halvett tiden på natten hittades mannen av personal från räddningstjänsten i dammen. Ett staket runt reningsverket håller på att bytas ut men är inte helt färdigt. Det är möjligt att mannen kommit in på reningsverket den vägen.

14/1, Övriga
Foghammarsån, Alunda, C-län
En 15-årig flicka har hittats drunknad i Foghammarsån i Alunda. Flickan, som var autistisk, hade försvunnit från ett boende i Alunda. Hon söktes hela dagen med hjälp av bland annat hundpatruller och helikopter, men utan resultat. På kvällen hittades spår ner mot ån och när dykningar återupptogs och på onsdagsförmiddagen hittades flickan död.

18/1, Is, motorcykel
Borgåsund, Strömsholm, Halstahammar, U-län
En 57-årig man har drunknat efter att ha kört igenom isen vid Borgåsund vid Strömsholm. Enligt polisen tros mannen ha kört igenom isen med en crossmotorcykel. Vänner till 57-åringen letade efter honom och fann bland annat en hjälm och isdubbar i anslutning till öppet vatten. Polisen har pratat med grannar som senast såg mannen i helgen. Strax efter klockan 19 fann dykare kroppen.

25/1, Is
Ån Tidan, Tidaholm, R-län
En 30-årig man gick genom isen i ån Tidan i centrala Tidaholm och drunknade. Ett stort pådrag med polis och räddningstjänst har sökte efter mannen som ännu inte hittats.
Det var vid 21-tiden på lördagskvällen som några personer i närheten hörde skrik från ån och fick syn på mannen. De larmade räddningstjänst och försökte hjälpa mannen att komma upp. Räddnings-tjänsten försökte också få upp mannen, men lyckades inte och tillslut försvann han i det starkt strömmande vattnet.

Ytterligare information
Anders Wernesten               070-592 95 67