Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Då har Havs-SM i livräddning avgjorts för 2013!

Foto: Erica von Sicard

Det var en strålande dag i Tylösand dagen då svenska mästerskapen i havslivräddning ägde rum för 2013! Väderförhållandena var tacksamma för de tävlande livräddarna då det var lite vind, sol och plattvatten.

Livräddare kom från hela landet för att slåss om medaljplatserna. Även livräddare från Danmark deltog i den så kallade öppna klassen. Katrine Zinck Leth-Espensen från Danmark var överlägsen i öppna damklassen och tog hem en hel del medaljer och hennes landsman Ronnie Dalsgaard gjorde likaså i öppna herrklassen.

Sarah Elbert försvarade hemmaklubben Tylösand och tog hem guld i hela tre grenar, Ski Race, Board Race och Ocean Woman. Elis Weslien, Livräddarna Kalmar var också i mycket bra form och kammade hem medaljer i herrklassen. Dock överraskade Pontus Karlsson, som tävlade för Livräddarna Tylösand, med en fantastisk insats i den prestigefyllda grenen Ocean Man och rodde därmed hem guldet till klubben!

Bland juniorerna blomstrade nyförvärvade Johanna von Sicard för Tylösands räkning. Hon visade på att hon hör hemma på brädan och vann därmed Board Race i klassen juniorer tjejer. Dessutom gjorde hon en makalös insats genom att för första gången delta i Ocean Women.  Timmie Rydberg visade också på toppform då han vann guld i både 90 m Sprint och Beach Flag.

För att se hela resultatlistan, se vår sida för resultat.