Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Svenska Livräddningssällskapet söker projektledare till ”Family Water Safety Program”

Svenska Livräddningssällskapet är en ideell organisation som arbetar för en ökad säkerhet vid våra vatten och isar. Vi har funnits sedan slutet av 1800-talet och vi består av 24 självständiga regionförbund och en centralorganisation. I våra stadgar står att vi ska arbeta inom tre områden; simkunnighet, livräddning och säkerhet.

Om jobbet

Vi har sett en förändring i Sverige under det senaste året. Antal personer, unga som gamla, kommer till oss i flykt från krigsdrabbade länder. De som kommer hit i hopp om hjälp och stöd, har gått igenom trauma som vi aldrig kan föreställa oss. Oftast har de tagit sig hit genom farofyllda båtfärder över kalla och svarta vatten, sett medmänniskor förolyckas genom drunkning och kanske förlorat familjemedlemmar, i deras jakt på ett tryggt liv.

Vi, Svenska Livräddningssällskapet, är inte den första organisation man tänker på för att hjälpa och stötta flyktingarna. De behöver i första hand mat, boende och kläder för att få de basbehoven täckta. De flesta har fått boende antingen på transit- eller asylboende i väntan på sitt egna hem eller avvisning. Och det är nu som vår kompetens behövs. Att lära ut simkunnighet och vattensäkerhet.

I projektet kommer vi att arbeta med en primär målgrupp som är barn och unga från andra länder som kommer till Sverige genom flykt från bland annat krig. Sekundär målgrupp är föräldrar och närstående till barnen, det vill säga barnets familj.

Varför är det så viktigt att vi även tar med familjen i projektet? Vi har tidigare erfarenhet av att lära ut vattensäkerhet till barn där resterande familj inte har någon kunskap alls, eller begränsad kunskap om vattensäkerhet. Konsekvensen av detta är stor. Förutom att barnen kanske inte alls kommer i kontakt med vatten eller kan ta del av samma aktiviteter så finns det även en risk för att familjen råkar illa ut.

 

Är du den projektledare som vi söker?

Vi söker dig, erfarna projektledare, som på heltid ska ansvara för genomförandet av projekt ”Family Water Safety Program”, ett projekt finansierat av Allmänna arvsfonden

Som projektledare är du strukturerad, har vana vid att kommunicera på såväl svenska som engelska, kan du fler språk så är det en merit. Du är kostnadsmedveten och har erfarenhet av att koordinera stora projekt.  Du leder och driver hela projektet från ax till limpa. Du ansvarar för planering, koordinering, kommunikation/information till inblandade parter, upprättande av tidplaner, sammankallande till möten, leda övriga i teamet, göra kontinuerliga utvärderingar och leverera enligt uppsatta mål. Du är den som ska hålla kontakt med projektets externa samarbetsparter och du kommer att ha ansvar för budget och återrapportering till Allmänna Arvsfonden.

 Vi vill att du har följande kvalifikationer

 • Högskoleutbildning eller motsvarande kunskapsnivå inom kommunikation/projektledning
 • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet
 • Ekonomiskt och muntligterfarenhet av rapportering
 • Erfarenhet av projektledning (gärna från Allmänna arvsfonden) och att rekrytera projektgrupp
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • Vana att använda digitala medier och van användare av Officepaketet

 Meriterande är

 • Kunskaper i arabiska eller annat språk som talas av många nyanlända
 • Ha sin bakgrund i någon av de regioner som många flytt från
 • Egen erfarenhet att arbeta i ideell verksamhet/engagemang inom det civila samhället
 • Pedagogisk utbildning

Som person ser vi gärna att du 

 • har förmåga att arbeta självständigt och god kapacitet att samarbeta i team
 • är kreativ och utåtriktad
 • har lätt för att samarbeta med människor (barn och vuxna) från olika kulturer
 • är strukturerad och noggrann
 • är simkunnig 

Anställningsvillkor

Visstidsanställning/projektanställning på heltid på två år med möjlighet till förlängning. I tjänsten ingår en hel del resor inom landet.

Svenska Livräddningssällskapet har kollektivavtal (Arbetsgivaralliansen, Unionen och Akademikerförbunden). För denna tjänst gäller oreglerad arbetstid.

Ansökan

Skicka din ansökan senast 2017-01-15 till info@sls.a.se. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV, båda på svenska och helst i samma fil. Svara gärna på frågorna nedan i det personliga brevet:

 • Vad i tjänsten tycker du är intressant och vad skulle vara utvecklande för din del?
 • Vilka av dina erfarenheter och kunskaper vill du använda dig av i arbetet inom den utlysta tjänsten?

Ange Projektledare Family Water Safety Program i ämnesraden

Vi erbjuder en spännande roll där du får ta mycket eget ansvar. Du kommer träffa många spännande människor och ta del av en värld där människors liv räknas mer än kronor och ören. Välkommen in med din ansökan   

Har du frågor om tjänsten kontakta: Karin Brand, karin.brand@sls.a.se 08-120 102 44