Är du erfaren, kunnig inom livräddningsområdet samt en driven och kunnig administratör? Då är du den person vi söker.

VI DRIVS AV STARKA IDEELLA KRAFTER Svenska Livräddningssällskapet har en lång historia bakom sig. Ända sedan 1898 har vi arbetat oförtrutet med att informera om säkerhet i och kring vatten. Under alla dessa år har vi förespråkat simkunnighet, livräddning och säkerhet som naturliga delar av våra liv. Vi har fler än 96 000 sjöar och 800 mil strandremsa för oss att använda på ett säkert sätt, utan att utsätta oss för onödiga risker. Vi riktar oss med vår vattenkunskap till alla, men vi ägnar särskilt intresse åt barnens säkerhet. Vår värdegrund är vår gemensamma plattform och består av värdeord som beskriver hur vi ska agera och uppfattas. Värdeorden Humanitet Gemenskap Respekt Engagemang är viktiga hörnstenar i allt vi gör inom organisationen, vår vision NOLL drunkningar driver oss framåt, tillsammans med värdeorden blir det till en hjälp för oss att fatta kloka beslut i vardagen:


Genom vårt starka engagemang gör vi skillnad i människors liv!


Vi söker dig som under en projekttid på tre år kan axla både ansvaret och den utmaning som denna kombinerade tjänst innebär. Tjänsten är en heltidstjänst fördelad på 50 % områdesansvarig Livräddning för riksorganisationen och 50% administrationsansvarig för Livräddarna Tylösand. Detta innebär att du kommer att ha två uppdragsgivare.


I rollen som områdesansvarig Livräddning kommer du att driva, stötta och utveckla livräddningsverksamheten inom hela landet samt upprätta och verkställa verksamhetsplaner. Du samverkar med områdesansvarig inom simkunnighet och säkerhet samt övriga funktioner på rikskansliet. I din roll är du ett viktigt stöd och första kontakt för regionförbund och lokalföreningar inom frågor som rör området Livräddning. Därför är det viktigt med en nära relation till regionförbund och lokalföreningar. Du ska självklart initiera och utveckla goda relationer med för organisationen viktiga externa partners.


I rollen som administrationsansvarig för Livräddarna Tylösand driver och utvecklar du klubbverksamheten i nära samarbete med lokalstyrelsen. Du kommer även i samråd och samverkan med lokalstyrelsen årligen upprätta verksamhetsplaner aktuella för området. Du samverkar och utvecklar goda relationer med kommun och region.


Tjänsten är på Svenska Livräddningssällskapets Riksorganisation med placeringsort Halmstad. Du rapporterar dels till Generalsekreteraren och dels till Livräddarna Tylösands styrelse. Det ingår resor inom Sverige och visst arbete på helger.


Dina arbetsuppgifter
Som områdesansvarig Livräddning har du uppföljningsansvar. Du samverkar med övriga verksamhetsområden. Du bidrar på ett kreativt sätt till att utveckla utbildnings-strukturen inom organisationen vilket gör att du har god översyn av dessa, ibland kanske du själv genomför utbildningar.

Du kommer bland annat att arbeta med följande;

  • föreläsningar och representerar organisationen både internt och externt.
  • projektledning och administration av projekt tillsammans och på uppdrag av olika myndigheter.
  • vara stöd för regionförbunden och lokalföreningar i livräddningsfrågor.
  • tjänstepersonrepresentant i livräddningsrådet, med ca 4 möten/år som vanligtvis är förlagda på helger.

Som administrationsansvarig Livräddarna Tylösand har du ett ansvar att se till att vår organisation flyter på, såväl utbildningar som bevakning. Du skapar en tillgänglighet för våra kunder samt samarbetspartners.

 

Kvalifikationer och dokumenterad erfarenhet
För att vara aktuell för tjänsten har du

  • relevant dokumenterad erfarenhet och kunskap inom båda områdena samt inom utbildning/lärande/pedagogik
  • du har erfarenhet från att leda, planera och genomföra projekt
  • du har också goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift) eftersom vi har en del internationellt samarbeten
  • du är en driven och noggrann administratör som gillar struktur, ordning och reda

Det är meriterande om du har erfarenhet från annat arbete i ideell sektor.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är positiv, engagerad och nyfiken på en roll där du ska ha förmågan att hantera två områden. För att lyckas behöver du kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du är skicklig på att kommunicera och bygga förtroende med olika aktörer inom ditt område. Du är inte rädd för nya kontaktytor och delar gärna med dig av din erfarenhet och kunskap till andra, både enskilt såväl som inför större grupper.


Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en projekttjänst om 100 % på ett år med start våren 2020, med möjlighet till förlängning ytterligare två år om projektmedel beviljas. En roll med möjlighet att utvecklas och utmanas där du får vara med på en spännande utvecklingsresa för Svenska Livräddningssällskapets organisation. Vi erbjuder ett stimulerande arbete där främsta vinsten är att nå vår nollvision i drunkning i Sverige.


Ansökan
Välkommen med din ansökan till info@sls.a.se senast 6 mars 2020 och ange ”områdesansvarig Livräddning/Administrationsansvarig Livräddarna Tylösand” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV, båda på svenska och i samma fil. Viktig att du svarar på frågorna nedan i det personliga brevet:

  • Vad i tjänsten tycker du är intressant och vad skulle vara utvecklande för din del?
  • Vilka av dina erfarenheter och kunskaper kommer vara oss till nytta i arbetet inom den utlysta tjänsten?

 

Vid frågor om tjänsten:
Karin Brand, Generalsekreterare, 08-120 102 44 karin.brand@sls.a.se
Peter Karlborg, ordförande Livräddarna Tylösand,070–4951583 peter.karlborg@telia.com
Josefin Häggström, facklig representant, Unionen, 08–120 102 41 josefin.haggstrom@sls.a.se
Mikael Olausson, Områdesansvarig Säkerhet 08-120 102 45