Generalsekreterare till Svenska Livräddningssällskapet

På uppdrag av Svenska Livräddningssällskapet söker Isaksson Rekrytering & Bemanning en värderingsstyrd och engagerad Generalsekreterare.


Vi erbjuder
Ända sedan 1898 har Svenska Livräddningssällskapet arbetat oförtrutet med att informera om och verka för säkerhet i och kring vatten. Vi riktar oss med vår vattenkunskap till alla, men ägnar särskilt intresse åt barns säkerhet.

Svenska Livräddningssällskapet drivs till stor del av starka ideella krafter som verkar för att nå vår vision om noll drunkningar. Vi är en medlemsorganisation som består av 20 självständiga regionförbund, 10 lokalföreningar och en centralorganisation. Några av regionförbunden har anställd personal men de flesta drivs ideellt. Våra värdeord Humanitet, Gemenskap, Respekt och Engagemang driver oss framåt mot vår vision och våra mål, gör oss synliga och hjälper oss att fatta beslut i vardagen.

Då livräddning, simkunnighet och vattenkunskap är internationella angelägenheter samarbetar Svenska Livräddningssällskapet gränsöverskridande kring dessa frågor och ligger i framkant internationellt inom många områden

Inom Svenska Livräddningssällskapet pågår just nu arbetet med att arbeta fram Strategi 2025. Som vår nya Generalsekreterare kommer du att ha en central roll i detta arbete.

Du får möjlighet att kombinera entreprenörskap och ledarskap i en idéburen organisation där du ansvarar för att utveckla verksamheten hos landets ledande expert inom simkunnighet, livräddning och säkerhet.

www.svenskalivraddningssallskapet.se

 

Om tjänsten
I rollen som Generalsekreterare är du ytterst ansvarig för att leda och följa upp det operativa och strategiska arbetet på uppdrag av styrelsen. Du kommer att ha stort fokus på att utöka och säkerställa finansieringskällor för att kunna driva Svenska Livräddningssällskapets verksamhet mot uppsatta mål. Att nätverka och att knyta kontakter med myndigheter, förtroendevalda och företag utgör en viktig del av uppdraget.

Viktigt är också att synliggöra vårt varumärke och budskap i media och i andra relevanta forum. Du kommer att ha stort fokus på att driva opinion, kommunicera med och inspirera människor med utgångspunkt i vårt uppdrag.

Vidare kommer du att leda förändringsarbetet kring och implementeringen av vår nya strategi. Du har personal- och budgetansvar.

Du utgår från vårt kontor i Bromma, men resor förekommer inom Sverige och vid enstaka tillfällen även utomlands då rollen innebär internationella samarbeten och kontakter. 

Kvalifikationer
Du som söker har relevant eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av att framgångsrikt ha axlat en ledande roll med ansvar för personal, budget och strategi inom en idéburen organisation. Vi ser också att du har erfarenhet av att leda förändringsarbete.

Du är van vid att knyta kontakter med myndigheter, politiker och företag och har ett utvecklat kontaktnät med dig i bagaget. Vidare har du erfarenhet av marknadsföring och av att driva opinion. 


Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från fler sektorer än den ideella samt erfarenhet från internationella samarbeten och framträdanden i media.


Du har goda kunskaper i svenska, men även i engelska (tal och skrift) eftersom vi har internationella samarbeten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.  

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Svenska Livräddningssällskapet med Isaksson Rekrytering & Bemanning. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Josefin Pauli. Skicka sms till 072-164 55 62 så ringer jag upp. Välkommen med din ansökan redan idag, men senast den 17 augusti. Ansök här https://isakssonrekrytering.recman.no/job.php?job_id=160502#

Isaksson Rekrytering & Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, teknik, energi, bygg samt ekonomi/administration. Isaksson Rekrytering & Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Kompetensföretagen-Svenskt Näringsliv-Almega. Vi är medlemmar i Byggföretagen, (f.d. BI).

www.isakssonrekrytering.se