Livräddning

Sport

Som livräddare har du möjlighet att tävla med dina kunskaper, både i poolen, havet och på stranden. Svenska Livräddningssällskapet har lokala klubbar som fokuserar på att träna och tävla i Livräddning.


Läs mer

Bevakning

Strandbevakning

I Sverige är ett fåtal stränder bevakade med utbildade livräddare. En del bevakas av ideellt arbetande livräddare på andra ställen är de anställda av kommunen. Vi arbetar för att de ska bli fler bevakade stränder.

Läs mer

Livräddning

Så här räddar du liv vid drunkning

Om du ska livrädda någon ur vattnen är det viktigt att du vet hur du ska agera. En nödställd på djupt vatten kan lätt dra ner dig under ytan, även ett litet barn.

Läs mer

I skolan

I skolan

Svenska Livräddningssällskapet samarbetar mycket med skolan i Sverige. Vi står till exempel bakom Barnens Livräddningsskola ett material om bad-, båt-, is-, och vädervett. Finns nu som digital kurs.

Läs mer

Hitta instruktör

Hitta instruktör

Här kan du komma i kontakt med vattensäkerhetsinformatörer och simlärare på flera ställen i landet. Sidan är under uppbyggnad och det fylls på med nya instruktörer efterhand.

Läs mer

Youth Camp

Projekt - Youth Camp

För att ge barn och ungdomar ett startskott för att utveckla sina kunskaper inom livräddning driver vi projektet Youth Camp med stöd av Svenskt Friluftsliv.

Läs mer