Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

EM i livräddning 2017

Mellan 4-9 september äger europeiska mästerskapen i internationell livräddning rum i Belgien. Sverige har elva representanter som kommer att vara med och tävla! Läs om våra tävlanden här nedan och följ oss i våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad och ta del av Sveriges resultat och framgångar! För fullständiga resultatlistor och mer information om tävlingen, besök http://www.lifesaving2017.be/ .

 Följ oss på Facebook eller Instagram @svenskalivraddningssallskapet

 

Sammanfattning resultat Poolgrenarna

Slutrapport EM

 

Svenska EM-truppen 2017

SENIORLAGET

Josefin Palm

Josefin Palm är en före detta simmare som året efter havslivräddarutbildningen blev värvad till Försvarsmaktens livräddarlag. Där och då tog satsningen fart och hon utvecklade en förkärlek till poolgrenarna, framför allt 100 m rescue medley. Trots detta så tycker hon det är mest skoj att tävla i alla lagkapper.

 

 Josefin Nilsson

Josefin Nilsson bor och tränar i Malmö och arbetar som brandman. Hon är bland de starkaste atleterna i poolgrenarna i Sverige. Hennes favoritgren är 100 m carry och hon har som mål att ta sig hela vägen till medalj under VM i Australien nästa år. Även om målsättningen är hög så påpekar hon att det absolut viktigaste för henne är att tycka det är roligt.

 

Josefine Johnsson

Josefine Johnsson  arbetar som badvärd och är nybliven havslivräddare som nyligen upptäckt livräddning som sport. Hon är simmare som nu även sadlat om till livräddning och hennes mål med satsningen är att utvecklas så mycket som möjligt. Josefines favoritgren är 100 m rescue medley eftersom det innebär en hel del undervattenssimning- det är hennes grej.

 

Erika Sällberg

Erika Sällberg har nyligen upptäckt livräddning som sport och har haft som målsättning att komma med EM-truppen- vilket hon lyckades med! Under EM vill hon helst fokusera på sin egna utveckling och inte stressa över att bli bättre än någon annan. Hennes favoritgren i pool är 100 Tow och på stranden tycker hon om att delta i 90 m Sprint.

 

Filip Christensson

Filip är byggnadsingenjör och blev introducerad till livräddning när han flyttade till Växjö. Hans mål är att bli duktig på 50m carry i pool och surf race i havet. Målet för mästerskapet är att få en bra placering i lagkappen Ocean relay tillsammans med hans lagkamrater.

 

Oskar Ahlgren

Oskar Ahlgren började som trettonåring i Ungdomslivräddarna och upptäckte livräddning genom bekanta. Han tycker inte det finns någon bättre sport än livräddning- den är allround och oavsett var i världen man utövar livräddning så finns dessutom en sak som är väldigt utmärkande- den härliga och starka gemenskapen! Hans drömmål med livräddning är att kunna tävla och träna mot sin son i livräddning när han blir stor. Under EM vill han genomföra så bra race som möjligt som han framförallt själv är nöjd med.

 

Pontus Karlsson

Pontus Karlsson är civilingenjör som lägger större delen av sin tid på livräddning. Han är en av de starkaste atleterna i havsgrenarna  i Sverige. Han drivs av att utveckla sporten i Sverige och har som mål att ta EM-medalj under mästerskapet.

 

 

JUNIORER

 

Johanna von Sicard

Johanna von Sicard kommer från Halmstad men bodde i Nya Zeeland när hon var yngre och upptäckte där kärleken till havet och att vatten var hennes element. Hennes mål inom sporten är att få medalj under detta EM och att se till att ha riktigt roligt på vägen! Hon är en stark paddlare och bräda och ski är hennes favoritgrenar.

 

Matilda von Sicard

Matilda von Sicard älskar livräddning och upptäckte sporten genom att testa på det i Nya Zeeland när hon var yngre. Det är en av de coolaste sporterna i Nya Zeeland med väldigt många aktiva och hela familjen tyckte att sporten var något för familjen och på den vägen var det. På EM hoppas hon ta sig till final i ski vilket är hennes starkaste gren.

 

Walda Jonsson

Walda har tävlingssimmat sedan hon var liten och för tre år var hon på ett breddläger i livräddning och upptäckte livräddning som sport. Hennes mål är att fortsätta utvecklas i livräddningen och bli säkrare i flera grenar, och det långsiktiga målet är att komma till final på ett större mästerskap. Hennes favoritgrenar är 90 m sprint på stranden och 200 m Superlifesaver i poolgrenarna.

 

Linnea Kletvang

 Linnea Kletvang började tävla i livräddning redan när hon var tio år. Hon har bott i Norge hela sitt liv men studerar för närvarande i Uddevalla. Hennes mål inom livräddning är att komma till A-final i Em och på lång sikt komma vara med i landslaget till VM i Australien nästa år. De grenar hon tycker bäst om är 100m Manikin carry och 100m manikin tow inne för att det innebär att simma med fenor- något hon tycker mycket om!

 

 

Att tävla i livräddning som sport

Livräddning som sport är en sport med ett livsviktigt syfte. Sporten uppkom för att uppmuntra livräddare att behålla de färdigheter, skicklighet och den fysisk kondition som krävs för att utföra livräddning. Det går att tävla i olika grenar- både i hav och i pool. Utöver det bedöms utövarna även i något som kallas för SERC- ett prov på första hjälpen-kunskaper. I SERC bedöms lagens förmåga att tillämpa livräddning i en simulerad nödsituation som är okänd för dem före starten. Är du nyfiken på de olika grenarna? Läs mer om respektive gren via länken http://www.lifesaving2017.be/program/events/ .

 

Nyfiken på att utöva livräddning som sport? Kontakta din lokala livräddarklubb eller simförening. Hitta var närmaste livräddarklubb finns här  eller maila till forbundskapten@sls.a.se för mer information.