Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Resultat och bilder från Tyska Cupen i havslivräddning 2016 

Årets tyska cup gick som alltid av stapeln i Warnemünde utanför Rostock. Tävlingen samlade över 300 deltagare, huvudsakligen från tyska klubbar men även åtta europeiska landslag deltog.  Sverige representerades av Johanna von Sicard, Halmstad och Pontus Carlsson, Malmö. Urban von Sicard, Halmstad följde med som allt i allo.

Tävlingen var som alltid mycket välorganiserad men vädret lät sig inte styras ens av tyskarna. Första tävlingsdagen ställdes in, förutom beachflags, då säkerheten inte kunde garanteras pga stark vind. Förhållandena dag två var helt annorlunda, solen visade sig och vinden mojnade. Grenarna genomfördes i ett rasande tempo vilket innebar att man lyckades slutföra samtliga grenar på en enda intensiv tävlingsdag.

Johanna och Pontus presterade båda strålande med en tredjeplats i skirace för Pontus som bästa resultat. Sammanlagt placerade sig Johanna på 8:e plats av 160 tävlande med 29 poäng och Pontus på 13:e plats av 170 tävlande med 22 poäng.

Johannas placeringar var 4/110 i boardrace, 6/75 i skirace och 14/66 i oceanwoman. Utöver sitt brons i ski (76 deltagare) så placerade sig Pontus 13/118 på bräda och 15/75 i oceanman. Med tanke på att Pontus vann sitt oceanman heat med 25 deltagare hade han sannolikt nått ett ännu bättre resultat om hans paddel inte brutits i skifinalen.

Prestationerna lovar gott inför VM i Holland i början av september där Pontus och Johanna deltar tillsammans med Josefin Nilsson och Martin Magnusson.

 

Stranden i Warnemünde

Stranden i Warnemünde med tävlingsarenan.

 

 

Pontus och Johanna vid invigningen

Pontus och Johanna vid invigningen.

 

 

Pontus i fulla fart av brädan under boardrace

Pontus i fulla fart av brädan under boardrace.

 

 

Johanna på väg mot mål i boardrace

Johanna på väg mot mål i boardrace.