Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Som utbildad simlärare eller livräddare har du stora framtidsutsikter

Du kan som en naturlig fortsättning bli utbildare, och därmed se till att eleverna som kommer efter dig får samma höga kvalité på utbildningen som du fick.

Simlärare

Som SLS-utbildad simlärare har du möjlighet att självständigt driva och ansvara för en simskola vid alla typer av bad. Vidare är det möjligt att som simlärare försäkra eleverna i simskolan hos SLS. Detta förutsätter ett medlemskap för simläraren så att denne omfattas av SLS ansvarsförsäkring. Som medlem erhåller man givetvis även alla övriga försäkringar och förmåner. Efter det att du har arbetat under några år har du möjlighet att fortbilda dig till simlärarutbildare.

Livräddare pool

Som livräddare har du möjlighet att använda dina kunskaper som anställd i en simhall eller vid ett utomhusbad. Som livräddare kan du också tävla i livräddning, både nationellt och internationellt. Läs mer om detta under Tävla som Livräddare.

Livräddare hav

Som havslivräddare har du ytterligare kunskap för att kunna bevaka i öppet vatten. Självklart kan du också tävla i livräddning. Du kan också fortbilda dig till livräddarutbildare.

Om du, förutom att vara verksam som livräddare eller simlärare, vill veta hur du kan bli aktiv i ditt länsförbund kan du klicka in under Bli en av oss, där vi berättar vad det innebär.