Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Babysimskoleinstruktör

Det är spännande att se med vilken naturlighet babyn tar sig an vattnet. Vattenvanan hos den lilla krabaten är medfödd och det är aldrig för tidigt att lära sig vattenkunskap.

Vad tänker du på lilla knyte, där du ligger så lugnt och avslappnat i det varma vattnet?

Visst vore det härligt att få veta vad barnet tänker, men vi får nöja oss med att få lyssna till barnets joller. Att se barnets rörelser i vattnet, att se barnets ansikte som visar glädje och nyfikenhet i denna varma vattenmiljö, det är inte bara föräldrarna utan också instruktören som får en fantastisk upplevelse.

Babysim är så mycket mer än dyket som många förknippar detta med. Vi vänjer barnet vid att vara i vatten och ger barnet vattenkunskap tidigt i livet. Ett försiktigt och naturligt tillvägagångssätt för att ge barnet trygghet, säkerhet och glädje i vattnet från en tidig ålder.

Instruktörsutbildning

Utbildningen är omstrukturerad och fastställd under 2011 med SLS höga kvalitetskrav.

Förkunskaper

Du ska vara 18 år fyllda
Du ska ha genomfört HLR vuxen
Du ska ha genomfört märket Gulddelfinen
Du ska ha genomfört minst 10 timmars praktik antingen genom att ha deltagit med eget barn eller på annat sätt deltagit i babysim.
Kurstid: 22 timmar

Kursinnehåll

Historik
Vad är Babysim?
Målet med Babysim
Svenska Livräddningssällskapet som organisation
Medicinska och fysiologiska aspekter
Första hjälpen till barn
Barns behov
Vatten och Hygien

Efter utbildningen skall eleven inom 12 månader genomföra minst 15 timmars praktik. Under praktiktiden ska eleven genomföra praktikfrågor som därefter skickas till utbildaren. Utbildaren har då möjlighet att ha en personlig kontakt med eleven och därefter kunna godkänna instruktören.