Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

FAQ

Vilket är mitt medlemsnummer?

Ditt medlemsnummer hittar du på din medlemsavi som du fått av Svenska Livräddningssällskapet när du betalade ditt medlemskap. Om du har gått en utbildning ska din utbildare skicka in till det centrala kansliet att du har klarat kursen och då får du ditt medlemsnummer från kansliet i Stockholm. Kan du inte hitta ditt medlemsnummer ringer du till det centrala kansliet i Stockholm eller skickar ett mail till info@sls.a.se så återkommer vi när vi har möjlighet.


Vad är skillnaden på medlemsnummer och kundnummer?

Om du får en faktura på varor du köpt i vår webshop har du också ett kundnummer från Svenska Livräddningssällskapet. Enkelt förklarat så kommer kundnumret från vårt ekonomisystem och medlemsnumret från vårt medlemssystem.


Jag ska logga in i webshopen och behöver mitt lösenord

Klicka på länken glömt lösenord som du hittar när du klickar på knappen logga in i webshopen


Hur viktig är fakturaadressen?

För oss är fakturaadressen väldigt viktig. När du beställer från vår webshop får du skriva in din fakturadress om den skiljer sig från leveransadressen. Om du glömmer detta eller anger fel fakturaadress tillkommer den en administrativ avgift på fakturan på 50kr. Har du frågor om detta kan du ringa det centrala kansliet och prata med ekonomi.


Vad händer om jag glömt att betala min faktura?

Först kommer det två påminnelser på fakturan, efter tredje påminnelsen som heter krav skickas fakturan till inkasso. Påminnelser genererar även en påminnelseavgift på 50 kronor samt dröjsmålsränta på 15%


Hur anmäler jag mig till en kurs?

Anmälan sker på hemsidan under anmälan till utbildning


Vem kan anmäla sig?

Alla är välkomna att söka SLS utbildningar. Observera att det finns förkunskapskrav till de olika utbildningarna. För att se dessa krav titta vidare under den utbildningen du är intresserad av.


Får jag en kallelse till kursen / utbildningen jag anmält mig till?

Bekräftelse på att du antagits och kallelse till kurser skickas ut av kursledare i god tid före kursstart.


Hur får jag kursmaterial?

Allt det kursmaterial du behöver får du av kursledaren och ingår i kurskostnaden.


Ska jag vara medlem i Svenska Livräddningssällskapet?

Det är alltid bra att vara medlem i SLS men det krävs bara för utbildning till instruktör/utbildare och för steg 2 livräddare. Ofta är kurskostnaden lägre om du är medlem i SLS och du omfattas av SLS försäkringsskydd. Bli medlem här.


Hur visar jag att jag är godkänd - får jag intyg?

Efter all godkänd utbildning i SLS erhåller du intyg/legitimering.


Vad kostar det att gå en utbildning?

Kostnaden för att gå en kurs hos Svenska Livräddningssällskapet varierar lite beroende på vart i landet du planerar att gå och vilken kurs du är intresserad av.