Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Marknads- och Kommunikationsansvarig till Svenska Livräddningssällskapet

Svenska Livräddningssällskapet har ett livsviktigt uppdrag, vi är en ideell organisation som jobbar med simkunnighet, livräddning och säkerhet. Detta är frågor som både handlar om att rädda liv men samtidigt bidrar till mycket glädje, motion och samvaro för alla människor mellan 0-100 år!

Nu söker vi en marknads- och kommunikationsansvarig som kan ta det strategiska och operativa ansvaret för marknads- och kommunikationsarbetet på Svenska Livräddningssällskapet.

Har du en bredd gällande kompetens och erfarenhet som kommunikatör? Har du modet att förändra och förmågan att utveckla en väl fungerande, sammanhållen och effektiv kommunikation och marknadsföring? Är du en relationsskapande lagspelare med en inkluderande approach? Då kanske du är den person vi söker! 

Rollen 
Som marknads- och kommunikationsansvarig ansvarar du för att driva utveckling, ta ett samlat grepp och skapa tydlighet i det operativa och strategiska marknads- och kommunikationsarbetet. Du har främst ett externt fokus men det är givetvis precis lika viktigt att du har förmåga att tydliggöra, skapa stringens och samsyn i marknads- och kommunikationsarbetet internt. Arbetsleder och arbetar tillsammans med funktionerna kommunikation och webbshop/försäljning.

Rollen är placerad på Svenska Livräddningssällskapets rikskansli i Bromma, Stockholm och rapporterar till Generalsekreterare.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Ansvar för att utveckla och samordna det externa marknads- och kommunikationsarbetet.
 • Driva och ansvara för företagssamarbeten
 • Utveckla och stärka varumärkeskommunikationen kopplat till samarbeten/sponsring och medlemmar.
 • Ta fram och utveckla marknads- och kommunikationsplaner, strategier och val av kanaler.
 • Agera kontakt, beställare och kravställare gentemot byråer och samarbetspartners.
 • Stödja generalsekreteraren i press och mediefrågor.

Om dig

För att vi ska trivas tillsammans tror vi att du är trygg och mogen som person och i din kompetens. För att lyckas i rollen trivs du med att arbeta nära dina kollegor i en mindre organisation. Då vi samarbetar centralt och regionalt i många frågor krävs det att du har god samarbetsförmåga och flexibilitet. Vi tror att du är nytänkande och framsynt, du ser möjligheter och har också förmåga att agera. Du vet vad som krävs för att driva ditt arbete framåt och skapa resultat. Du är lyhörd och smidig och lojal organisationens fundamentala uppdrag.

Erfarenhet och kompetenskrav

 • Akademisk utbildning eller motsvarande inom marknad/kommunikation.
 • Cirka 5-10 års relevant arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete (sätta strategier, mål, kommunikationsplaner).
 • Erfarenhet av operativt kommunikationsarbete samt förmåga att agera i en operationell miljö.
 • Erfarenhet från arbete i en förtroendemannastyrd/ideell/idéburen organisation är inte avgörande med värdefull.
 • Intresse av sport & fritid.

Vi erbjuder

En roll med möjlighet att utvecklas, utmanas och stretchas och där du får vara med på en spännande utvecklingsresa för Svenska Livräddningssällskapets organisation. Hos oss arbetar vi med både hjärta och hjärna! Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där vinsten består av verksamhet och inte alltid kronor och ören. 

Mer om Svenska Livräddningssällskapet

Svenska Livräddningssällskapet är en ideell, medlemsorienterad och politiskt obunden organisation som arbetar för en ökad säkerhet vid våra vatten och isar. Svenska Livräddningssällskapet arbetar inom tre områden: simkunnighet, livräddning och säkerhet. Svenska Livräddningssällskapets värdegrund består av värdeorden: humanitet, gemenskap, respekt och engagemang.

Läs gärna mer på: www.svenskalivraddningssallskapet.se

Intresserad?

I det inledande skedet av den här rekryteringen samarbetar Svenska Livräddningssällskapet med KIMM. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Camilla Waernelius via mejl cw@kimm.se eller på telefon 08-555 290 00 för mer information eller om du har frågor om tjänsten Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.kimm.se så snart som möjligt, dock senast 2017-03-28.