Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Mustafa Panshiri och Kreativ Integration

Som ett litet annorlunda inslag under vårt årsmöte i Göteborg, var Mustafa Panshiri inbjuden för att tala om det högaktuella ämnet integration. Inom Svenska Livräddningssällskapet möter vi alla människor och vill välkomna alla människor till alla former av vatten vi har i Sverige. Genom medel från Allmänna arvsfonden satsar vi nu stort på ”Simkunnighet för nyanlända” runt om i Sverige.

 

Vi ställde lite frågor till Mustafa.

Vad är simkunnighet för dig?
-
Att kunna ta hand om mig själv och vid behov även om andra i vattnet. 

Vilket är ditt bästa badminne?
-  Vi bodde i Indien när jag var 8 år gammal och vi skulle till en simhall som låg långt bort från där vi bodde. När vi kom dit var det stängt. De skulle öppna om tre timmar. Min pappa ville inte vänta men jag och min bror tjatade på honom så han gick med på att vänta. När badhuset sen öppnade var det som att vara i Disneyland som barn. 

När du levde i Afghanistan, fanns det någon möjlighet till bad och simning?
- Det fanns men inte så organiserat. Tyvärr lär sig ungdomar simma genom att hoppa i djupt vatten och göra sitt  bästa genom att inte druckna. 

Har du några bra tips till oss på SLS som gör att vi kan lyckas än bättre med vårt projekt?
- Många ungdomar från just Afghanistan har ibland en tendens att överskatta sin simförmåga. Många människor, oberoende  på vilken kultur man kommer ifrån, överskattar sin körförmåga till exempel. Förklara också vikten av familjemedlemmar oavsett kön också lär sig att simma. 

Och till slut, hur har du det själv med din simkunnighet?
- Som före detta polis har jag hyfsat bra koll på min simkunnighet. Men vem vet, även jag kanske överskattar min förmåga :)

 

Har du frågor om projektet Simkunnighet för nyanlända kontakta projektledare Camilla Hansen camilla.hansen@sls.a.se 08-120 102 48

Vill du veta mer om Mustafa Panshiri och Kreativ Integration besök https://panshiri.se/ eller https://www.facebook.com/Kreativintegration/