Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

 

Svenska Livräddningssällskapets arbete röner framgångar internationellt

Svenska Livräddningssällskapets generalsekreterare

Karin Brand, Generalsekreterare, Svenska Livräddningssällskapet

Svenska Livräddningssällskapets generalsekreterare, Karin Brandinvaldes den 1 juli i styrelsen för International Life Saving Europe (ILS-E). ILS-E utsåg därefter Karin till en av Europas sju representanter i International Life Saving Federations styrelse.

International Life Saving Federation (ILS), är den världsomspännande sammanslutning vars styrelse representeras av de fyra världsregionerna (Amerika, Asien, Europa, Afrika) och har ett 100 tal medlems-organisationer. ILS leder, stöder och samarbetar med nationella och internationella organisationer som arbetar med förebyggande drunkning, vattensäkerhet, livräddning, bevakning och livräddning som sport.

-Det är otroligt hedrande att först bli invald i Europastyrelsen som sedan även utser mig till representant i ILS styrelse, säger Karin Brand. Jag ser det som en viktig och ansvarsfull roll att representera Europa och att få delta i ett världsomfattande sammanhang där en av de absolut största utmaningarna är att minska antalet drunkningar. Drunkningssiffrorna i världen är häpnadsväckande, ILS arbetar för närvarande med en fyraårsplan, där bl.a. drunkning bland barn och arbetet med att säkerställa alla barns möjlighet till simundervisning är en prioriterad fråga.

- Vi är mycket stolta och glada över att Svenska Livräddningssällskapets har fått en sån hedrande position och uppdrag. Det visar på, att Karin, som SLS representant har gjort ett gott jobb och rönt ett stort förtroende i de internationella sammanhangen - säger Camilla Wikland, ordförande i Svenska Livräddningssällskapet.

Svenska Livräddningssällskapet har ytterligare representanter i vart och ett av de fyra Europeiska kommittéerna inom ILS- Europa.

http://www.mynewsdesk.com/se/svenska_livraddningssallskapet/pressreleases/svenska-livraeddningssaellskapets-arbete-roener-framgaangar-internationellt-1499895