Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Den 1 januari inför vi nya medlemskategorier och  med det en justering av medlemsavgifterna

Det har varit ett ovanligt händelserikt år för Svenska Livräddningssällskapet. Det vackra vädret har lett till att många människor vistats i, på och nära vatten. Våra isförevisningar har varit fullbokade, stränderna fullpackade och sommarsimskolorna fler än någonsin. Fantastiskt roligt!

Vi har funnits sen 1898 – i över 115 år – och vi vet att vi har en viktig plats i samhället. Den platsen tänker vi fortsätta ha i minst 115 år till, och ett steg i detta arbete är att hela tiden försöka anpassa vår organisation efter rådande förutsättningar. Svenska Livräddningssällskapet har haft samma medlemsavgift i över 20 år och för två år sedan påbörjades en översyn av våra medlemsavgifter. Till riksorganisationens årsmöte, som ägde rum i slutet av maj i år, tog riksorganisationens styrelse fram ett förslag,  som innebär dels en ny kategorisering av medlemmar samt en mindre höjning av medlemsavgifterna.  De nya avgifterna ser ut som följer:

  • Medlem under 18 år – 50 kr/år (ny medlemskategori)
  • Medlem 18-25 år – 100 kr (samma avgift som tidigare)
  • Medlem vuxen – 200 kr (höjning med 50 kr)
  • Medlem familj – 350 kr (höjning med 100 kr)
  • Medlem företag/juridisk person – 1 000 kr (höjning med 500 kr)

Vi tror att vi genom de nya kategorierna, samt den nya avgiften, skapar en bättre grund för möta medlemmarnas behov och för att driva vår verksamhet framåt.

De nya medlemsavgifterna gäller från 1 januari 2014, så medlemskap som tecknas till och med 31 december 2013, följer den nuvarande/gamla medlemsavgifterna; 100 kr för person under 25 år, 150 kr för person över 25 år, 250 kr för familj och 500 kr för företag.