Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Nerikeracet 2012

Svenska Livräddningssällskapet, genom våra läns- och lokalförbund, arrangerar varje år ett antal tävlingar i livräddning varje år. En av klassikerna är Nerikeracet, som genomförs i Örebro Län, denna gången i Hallsberg. Nedan kan du läsa NA.se:s reportage från tävlingarna och här hittar du resultaten

Åt Örebros regerande svenska mästare i livräddning var inget att göra när Nerikeracet avgjordes i Alléhallens bad på lördagen.

Den här gången hade arrangerande SLS Örebro valt att förlägga tävlingen i nordisk lagkapp i livräddning till badet i Hallsberg. Tävlingen hade lockat 14 tremannalag från Syd- och Mellansverige, men endast ett av den kom från länet.

Men mot trion Camilla Ekmark, Lisa Nykvist och Sabina Halvarsson i Örebrolaget hade konkurrenterna inte mycket att sätta emot. Men så är också tjejerna regerande svenska mästare, och i finalen var de smått överlägsna.

Men att de skulle ha hållit igen i kvalheaten ville de inte hålla med om.

– Vi var fem sekunder från vårt rekord i finalen och den tiden hade vi även i semin, konstaterade en jublande glad trio.

– Det här är ju jättekul, kanske det roligaste man kan hålla på med, tillade de och passade på att göra reklam för livräddning genom att upplysa om att de tränar två dagar i veckan i Gustavsviksbadet och då får alla som vill vara med.