Svenska Livräddningssällskapet

SLS SLS Meny

Pressmeddelande: LasseMajas livräddande simskoletävling avgjord

Över 850 barn har i sommar deltagit i Svenska Livräddningssällskapets och Bonnier Carlsens simskoletävling ”Samla kunskapsbevis med LasseMaja”. Tävlingen är nu avgjord och för andra året i rad står badet i Vårgårda som vinnare!

LasseMajas livräddande simskoletävling avgjord

Tävlingen är ett samarbete mellan Svenska Livräddningssällskapet och Bonnier Carlsen och har initierats för att uppmuntra fler barn att gå i simskola och ta kunskapsbevis. Samtliga simskolor i Sverige har under sommaren kunnat registrera de kunskapsbevis som barnen tagit.

Om LasseMajas detektivbyrå

Som inspiratörer till tävlingen står böckerna om Lasse och Maja, som är skrivna av författaren Martin Widmark och illustrerade av Helena Willis. Födelsedagsmysteriet är den 21:a boken i serien LasseMajas detektivbyrå och utkom i september i år. 2011 års bok hette Simborgarmysteriet.

- "Tack till alla er som har varit med och tävlat i LasseMajas simskoleträning. Och tack till alla superduktiga simlärare! För varje unge som lär sig simma, känner jag mig lite lugnare", säger författaren Martin Widmark, själv pappa till Johannes och Kajsa.

 Som första pris i tävlingen kommer Martin, Helena och livräddare från Svenska Livräddningssällskapet att besöka klassen i Vårgårda och prata om böckerna, simkunnighet och livräddning.

Varför simskoletävling?

Genom att ha deltagit i tävlingen har barnen hjälpt sig själva och andra till en säkrare tillvaro i och vid vatten.  Simkunnighet är den första och viktigaste kunskapen för ett tryggt liv i och vid vatten. Simskola inomhus är bra för att lära sig grunderna och tekniken. Sommarsimskolan utomhus är simning ”på riktigt”. I sommarsimskolan får barnen uppleva mörkt och okänt vatten, ojämn botten, vågor och att det finns både växter och djur i vattnet. Svenska Livräddningssällskapets simmärken, som det gällde att erövra i tävlingen, ingår i simskolans kunskapsstege som leder mot ökad vattenvana och kunskap i bad-, båt- och isvett.

För mer information och intervjuer:

Svenska Livräddningssällskapet

Karin Brand, generalsekreterare

076-941 14 64, karin.brand@sls.a.se

Bonnier Carlsen

Lisa Lewin, informationsansvarig

070-773 84 93, lisa.lewin@bonnierforlagen.se